Curricum vitae

Domnul dr. Nikolaus Petersen s-a născut pe 1 ianuarie 1962 în localitatea Aarau în Elvetia. A absolvit studiile Facultății de Drept şi Economie din cadrul Universităților Tübingen şi Hamburg. În 1989, după primul examen de stat în ştiinte juridice, a lucrat în cadrul unei bănci daneze şi în paralel a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice la Universitatea Hamburg. După perioada de stagiu în profesie, a urmat în anul 1994 ultimul examen de stat.

Ulterior domnul dr. Nikolaus Petersen a lucrat în biroul olandez de avocatură Nauta Dutilh Advocaten Notarissen Belastingadviseurs din Amsterdam ca foreign associate şi la Centrul de Cercetări GKSS Forschungszentrum GmbH din Geesthacht/Hamburg în calitate de jurist şi referent în domeniul transferului de tehnologie. Din anul 1995 domnul dr. Petersen este avocat în Leipzig pentru drept fiscal, precum şi drept comercial şi societar. A ocupat poziţia de asociat la biroul de avocatură şi consultanţa fiscală Fiedler & Forster, anterior poziţiei de manager al companiei KPMG Treuhand & Goerdeler GmbH, în cadrul căreia a consolidat serviciul de consultanţă juridică pentru Germania Centrală în oraşele Leipzig, Dresda, Chemnitz, Erfurt şi Magdeburg.

În anul 2002 domnul dr. Nikolaus Petersen împreună cu alţi colegi avocaţi înfiinţează propriul birou de avocatură şi consultanţă fiscală, din care la o dată ulterioară se formează firmele PETERSEN HARDRAHT Rechtsanwälte Steuerberater şi MIDETA Steuerberatungsgesellschaft GmbH & Co. KG, în cadrul cărora ocupă poziţia de manager asociat. Activitatea sa juridică se focusează cu precădere pe consultanţă fiscală şi de drept economic acordată firmelor mari şi mijlocii, mediere de conflicte, tranzacţii, restructurări şi finanţare.

În afara obligatiilor profesionale, domnul dr. Petersen ocupă pozitii onorifice în cadrul mai multor institutii al căror profil de activitate se focusează pe dezvoltarea economică în Germania Centrală. Din 2001 este membru în comitetul de conducere a asociatiei de sprijin al institutiei de învăţământ Leipzig International School.

Contact

Consulatul Onorific al României în
landurile Saxonia, Saxonia-Anhalt şi Turingia

Merkurhaus

Petersstraße 50

D-04109 Leipzig


E-Mail: info@honorarkonsul-rumaenien.eu

Program cu publicul

Miercuri, între orele 10 şi 14
(doar pe bază de programare)


Vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail în vederea obţinerii unei programări.